Wie zijn wij

Anouk van Schoor-Cimmermans

Houder Gastouderbureau Mamanouk

Werkdagen: Maandag, Dinsdag en Donderdag van 09:00 - 17:00 uur.
T 06-30300276
E anouk@gastouderbureau-mamanouk.nl

In 2009 werd ik voor het eerst 'mama' van een mooie en lieve dochter Manou. Opvang hadden we niet nodig, want opa en oma uit Limburg kwamen iedere week naar Vlaardingen om op te passen. Zo fijn en vertrouwd! En zo mooi om te zien hoe een hechte band ontstond tussen opa, oma en hun kleindochter. 2,5 jaar (2011) later werd ik weer mama van een knappe en sportieve zoon, Guyon. Ook toen was het zo fijn dat opa en oma nog steeds wilden oppassen. Echter, na een tijdje, gaven ze aan dat oppassen helaas geen optie meer was. Het werd te zwaar. Dit was natuurlijk hartstikke jammer om te horen, maar natuurlijk zo begrijpelijk. Ik ging me verdiepen welke vorm van kinderopvang bij ons, maar vooral bij onze kinderen, zou passen. Mijn oog viel op gastouderopvang. Kleinschaligheid, meer aandacht voor het kind, 1 vast persoon, de huiselijke sfeer. En wat nog meer mijn aandacht trok, was de vraag: 'Wil jij graag gastouder worden?' Dit wilde ik heel graag! In 2013 ben ik begonnen als gastouder. Wat was dit een onwijs mooie en bijzondere tijd! Zo kon ik mama zijn en tegelijkertijd andere gastkinderen opvangen. Die band die je als gastouder opbouwt met kinderen, dat maakt het werken als gastouder zo dankbaar en bijzonder. Het is zo belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen bij de gastouder en dat de papa's en mama's zonder zorgen naar hun werk kunnen gaan en weten dat hun kinderen de tijd van hun leven hebben bij hun gastouder. In 2016 ben ik gestopt als gastouder en wilde ik graag een gastouderbureau starten. Met mijn ervaring als gastouder, wilde ik gastouders en ouders gaan begeleiden én bemiddelen. Hoe fijn is het als de perfecte match is gevonden tussen vraagouder, kind en de gastouder? Daar word ik zo blij en gelukkig van! Zo ontstond in 2017 Gastouderbureau Kroostopvang Rotterdam e.o. en is sinds januari 2020 voortgezet onder de naam Gastouderbureau Mamanouk. Ook mocht ik in 2017 nog een keertje 'mama' worden van een kleine, lieve, maar soms oh zo eigenwijze en ondeugende Noël. Aangezien opa en oma niet meer konden oppassen, was het moment aangebroken om op zoek te gaan naar kinderopvang. Opvang dat bij ons, maar vooral bij Noël past. En wilde ik niets liever dan dat Noël naar een lieve gastouder zou gaan. Waar hij alle aandacht zou krijgen, waar hij zich kan ontwikkelen op zijn eigen tempo en gezellig met andere kinderen kan spelen. Maar vooral waar hij zich veilig en vertrouwd voelt. Dat willen toch alle papa's en mama's?

Lysanne Noordhoek

Gastouderbegeleider Gastouderbureau Mamanouk

Werkdagen: Maandag van 09:00-17:00 uur, dinsdag van 09:00-17:00 uur en donderdag van 09:00-17:00 uur.
T 06-448673892
E lysanne@gastouderbureau-mamanouk.nl

In december 2016 werd onze dochter Louise geboren. Op het moment dat ik zelf weer moest gaan werken, hadden we opvang nodig voor haar. Er was een keuze tussen een kinderdagverblijf of gastouderopvang Ik ben gaan onderzoeken wat het beste bij ons en Louise zou passen en kwam ik bij de mogelijkheid uit om zelf gastouder te worden. Ik kan zelf alle aandacht, liefde, warmte en veiligheid geven aan zowel Louise als aan andere kinderen en Louise leert met andere kinderen te spelen, te groeien en te ontwikkelen. Zo werd dus het traject gastouderopvang gestart en ben ik inmiddels zo’n 4,5 jaar gastouder bij Gastouderopvang De Boefjes. In augustus 2019 werd onze zoon Milan geboren. Ook Milan kon thuisblijven en samen leren spelen met andere kinderen.

Na twee jaar ging de thuissituatie veranderen en wilde ik iets anders wat bij onze thuissituatie zou passen. Op dat moment zocht Gastouderbureau Mamanouk een bemiddelingsmedewerker en wist ik gelijk dat dit heel goed bij mij zou passen! Ik werk nu nog één dag als gastouder en twee dagen bij Gastouderbureau Mamanouk. De ervaring die ik heb opgedaan kan ik meenemen tijdens intakegesprekken, zodat ik ouders goed kan voorlichten. Zo kan ik aan (nieuwe) vraagouders vertellen hoe het gaat als je je kind bij een gastouder gaat brengen en wat jullie te wachten staat. Een mooie combinatie van het werk als bemiddelaar en gastouder!

Ragna de Clerck

Accountmanager Gastouderbureau Mamanouk

Werkdagen: Maandag- en woensdagochtend van 09:00-13:00 uur. Andere dagen graag via de mail, dan reageer ik zo spoedig mogelijk.
E ragna@gastouderbureau-mamanouk.nl

Ik heb ruim 10 jaar gewerkt bij een administratiekantoor dat voornamelijk administraties verzorgde voor zelfstandig ondernemende gastouders. Ook verzorgde ik de financiële afhandeling en het debiteurenbeheer voor Gastouderbureau Kroostopvang in Lisse, waar Gastouderbureau Mamanouk begonnen is als Gastouderbureau Kroostopvang Rotterdam e.o. Naast mijn werk in loondienst heb ik altijd werkzaamheden gedaan als ZZP-er, boekhouding en aangiftes voor kleine ondernemers en particulieren. Mijn eigen kinderen zijn inmiddels al 23 en 20 jaar en ik ben inmiddels dankzij mijn bonusdochter een trotse oma van een meisje van 2 jaar. Voor Gastouderbureau Mamanouk verzorg ik de facturatie, de betalingen en het debiteurenbeheer. Ook voor offertes en vragen over toeslagen kun je bij mij terecht.

Marouschka Stoutenburg

Gastouderbegeleider Gastouderbureau Mamanouk

Werkdagen: Maandag van 09:00-17:00 uur, dinsdag van 09:00-13:00 uur en donderdag van 09:00-13:00 uur.
T 06-47477854
E marouschka@gastouderbureau-mamanouk.nl

Mijn naam is Marouschka Stoutenburg en een trotse moeder van 2 zoontjes van 5 en 8 jaar. Ik heb 16 jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt. Met kinderen en ouders werken, is waar mijn hart ligt. Dit werk heb ik met heel veel plezier gedaan, toch merkte ik dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Bij het zien van de vacature ‘Bemiddelingsmedewerker’ bij Mamanouk dacht ik gelijk: ‘Dit zou ik zo graag willen!’ Mijn oudste zoon was een prematuur baby (geboren bij 32 weken) en het advies vanuit de neonatologie was om te kiezen voor een kleinschalige opvang zoals een gastouder. Dit was de beste keuze ooit! Dinh kwam in een hele fijne, liefdevolle, vertrouwde en gezellige omgeving terecht en ik liet hem met een gerust hart achter. Het eerste gevoel was gelijk goed en vertrouwd. Dat is zo belangrijk! Het lijkt me dan ook ontzettend leuk om nu zelf ouders, kinderen en gastouders aan elkaar te verbinden en mijn ervaringen te mogen delen.

Vrijblijvend informatie ontvangen?


Ja, dat wil ik!