Wie zijn wij

Anouk van Schoor-Cimmermans

Houder Gastouderbureau Mamanouk

Werkdagen: Maandag, Dinsdag en Donderdag van 9 - 17 uur
T 06-30300276
E anouk@gastouderbureau-mamanouk.nl
‘In 2009 werd ik voor het eerst 'mama' van een mooie en lieve dochter Manou. Opvang hadden we niet nodig, want opa en oma uit Limburg kwamen iedere week naar Vlaardingen om op te passen. Zo fijn en vertrouwd! En zo mooi om te zien hoe een hechte band ontstond tussen opa, oma en hun kleindochter. 2,5 jaar (2011) later werd ik weer mama van een knappe en sportieve zoon, Guyon. Ook toen was het zo fijn dat opa en oma nog steeds wilden oppassen. Echter, na een tijdje, gaven ze aan dat oppassen helaas geen optie meer was. Het werd te zwaar. Dit was natuurlijk hartstikke jammer om te horen, maar natuurlijk zo begrijpelijk. Ik ging me verdiepen welke vorm van kinderopvang bij ons, maar vooral bij onze kinderen, zou passen. Mijn oog viel op gastouderopvang. Kleinschaligheid, meer aandacht voor het kind, 1 vast persoon, de huiselijke sfeer. En wat nog meer mijn aandacht trok, was de vraag: 'Wil jij graag gastouder worden?' Dit wilde ik heel graag! In 2013 ben ik begonnen als gastouder. Wat was dit een onwijs mooie en bijzondere tijd! Zo kon ik mama zijn en tegelijkertijd andere gastkinderen opvangen. Die band die je als gastouder opbouwt met kinderen, dat maakt het werken als gastouder zo dankbaar en bijzonder. Het is zo belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen bij de gastouder en dat de papa's en mama's zonder zorgen naar hun werk kunnen gaan en weten dat hun kinderen de tijd van hun leven hebben bij hun gastouder. In 2016 ben ik gestopt als gastouder en wilde ik graag een gastouderbureau starten. Met mijn ervaring als gastouder, wilde ik gastouders en ouders gaan begeleiden én bemiddelen. Hoe fijn is het als de perfecte match is gevonden tussen vraagouder, kind en de gastouder? Daar word ik zo blij en gelukkig van! Zo ontstond in 2017 Gastouderbureau Kroostopvang Rotterdam e.o. en is sinds januari 2020 voortgezet onder de naam Gastouderbureau Mamanouk. Ook mocht ik in 2017 nog een keertje 'mama' worden van een kleine, lieve, maar soms oh zo eigenwijze en ondeugende Noël. Aangezien opa en oma niet meer konden oppassen, was het moment aangebroken om op zoek te gaan naar kinderopvang. Opvang dat bij ons, maar vooral bij Noël past. En wilde ik niets liever dan dat Noël naar een lieve gastouder zou gaan. Waar hij alle aandacht zou krijgen, waar hij zich kan ontwikkelen op zijn eigen tempo en gezellig met andere kinderen kan spelen. Maar vooral waar hij zich veilig en vertrouwd voelt. Dat willen toch alle papa's en mama's?’

Muriël van den Berg

Accountmanager Gastouderbureau Mamanouk

Werkdagen: Maandag t/m Donderdag 09.00 - 16.00 uur
T 06-41722122
E muriel@gastouderbureau-mamanouk.nl
‘Toen mijn eigen meiden, Britt (2003) en Kyra (2005) klein waren, werden zij opgevangen door twee geweldige gastouders. De kleinschaligheid, flexibiliteit, warmte en toewijding in hun opvang pasten veel beter bij ons dan de grootschaliger kinderdagverblijven. Toen ik de kans kreeg om ook zelf, vanuit mijn administratieve achtergrond, een steentje bij te dragen aan deze prachtige vorm van kinderopvang heb ik die kans met beide handen aangegrepen.

Als gastouder moet je al je aandacht kunnen richten op de kinderen en als ouder wil je erop kunnen vertrouwen dat de administratie van de opvang correct verloopt. En dus regel ik voor gastouders en vraagouders het hele administratieve proces van start van opvang tot en met de beëindiging. Ik verstuur offertes, stel de contracten op en zorg ervoor dat alle gegevens zorgvuldig worden verwerkt. Ook verwerk ik de urenstaten en stel aan de hand daarvan de facturen op. Mochten gastouders of ouders daarover vragen hebben, dan kunnen ze natuurlijk altijd bij mij terecht.

Als toeslagen dienstverlener ben ik bovendien helemaal thuis in de kinderopvangtoeslag. Kom je er dus zelf niet uit met de Belastingdienst, dan help ik je heel graag.’

Vrijblijvend informatie ontvangen?


Ja, dat wil ik!
Schrijf je kind in!